torstai 22. huhtikuuta 2010

Tapakasvatuskurssilla ja muuta höpinää

Sunnuntaina ei ollutkaan ko. kurssia vaan se oli siirretty keskiviikkoillalle. Meitä olikin sitten paikalla vain 5 koirakkoa. Koutsi Mika olikin ottanut 3v. poikansa mukaan häiriöksi ja nimenomaan Almalle, koska se pelkää pieniä ja haukkuu niille. Ensin tietty Alma haukkui poikaa, mutta kun sai namia, niin kaverit niistä heti tuli:) Poika kävi vähän väliä Alman luona ja antoi namia ja silitteli. Ari-Pekka kun on tottunut koiriin, niin se olikin tosi helppoa, koska hän ei pelännyt yhtään koiria. Hauska poika oli muutenkin, kova juttelemaan kolmevuotiaaksi:)

Kyllä muuten tällä kurssilla jos missään tulee hyvin esiin se, että ollaan käyty aiemmin toko-kursseja:) Meitä on kaikkiaan 7 koirakkoa ja kukaan muu heistä ei ole käynyt mitään kursseja aiemmin, ainakin näin luulisin. Alma on tosiaankin mallioppilas siellä, näin sanoo Mika-koutsi:) Ero käyttäytymiseen ja ennenkaikkea seuraamiseen ym. on huikea. Muut eivät osaa seurata, eikä kontaktista ole tietoakaan. On kyllä ilo omille silmille nähdä tämä huikea ero ja tässä sen huomaa, että toko-kurssit eivät kuitenkaan ole menneet hukkaan (vaikka aina välillä on siltä tuntunut) (siis vähänkö ylpee, onneks joskus voi näinkin päin olla)

Meteli on kurssilla aivan mahtava, Bordercollie ei voi sietää Lapinkoiraa ja rähinä on hirveä. Lapinkoira haukkuu koko tunnin ajan ja Bortsu yrittää hyökätä sen kimppuun vähänkin kun lähelle pääsee. Bortsu on aivan selvästi stressaantunut koira. Niinpä näitä yritetäänkin pitää kaukana toisistaan. Mika yrittää vähän väliä käydä komentamassa hiljaa, mutta lapinkoirahan ei tästä tykännyt ja tikkas Mikaa käteen. Onneksi ei kuitenkaan sen pahempaa kuin vähän verta.

Ja nyt sitten alkoi ne kauan kaivatut juoksutkin vihdoin, juuri kun pääsin ihmettelemästä, että miksiköhän eivät jo ala. Tasan 9 kk oli väliä edellisistä eli juoksut alkoivat 22.4. (tämä itselle muistiksi).
Nyt sitten tulee treenitaukoa, mutta aika sopivaan aikaan, kun ensi viikolla on vappuviikko, eikä silloin ole treenejä, eikä kesän treenitkään ala vielä.
Mutta tälle Tapakasvatuskurssille voidaan mennä, vaikka onkin juoksut:) Ilmoitin asiasta, niin sieltä vastattiin, että voidaan silti mennä, juoksuhousut vain jalkaan ja menoksi:) Siis sunnuntaina mennään, saas nähdä mitä tulee, kun täytyy housuja jalassa pitää. Se kun tuntuu olevan NIIN HIRVEÄN KAMALAA:)

Nyt julkaistiin Jankk:n kesän agilityryhmät ja harmikseni meille osui keskiviikkoillalle treenit, jolloin meillä on myös Hyvinkäällä treenit. Yritin sitä vaihtaa, mutta vaikealta tuntuu:( Vain jos joku peruu tai haluaa vaihtaa päivää, niin vaihdos onnistuu. Kyllä sapettaa!!!! En millään haluaisi pitää mitään kesätaukoa Jankk:ssa!! Hyvinkään treenejäkään en voi perua, koska olen jo sen kurssin maksanut (ja kallis). Mutta pidetään peukkuja, että saadaan toiselle päivälle treenit.

4 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Tulipa surullinen olo kun luin tuon tekstisi :( Miten ihmeessä joku on saanut lapinkoiran pilattua siten, että se puree ihmistä. Ihan käsittämätöntä! Itse huomasin kyllä pevistutkimuksissa missä oli joukko muita lapinkoiria, ettei niitä ihmiset olleet kouluttaneet. Siinä ne räkytti niin ettei puhetta tahtonut kuulla. Itse olen kovasti yrittänyt tehdä töitä lappalaisen profiilin nostamiseksi ja ennenkaikkea poistaa ennakkoluuloja, että lapinkoira räkyttää koko ajan. Mutta mikäpä minä olen muita moittimaan, jouduinhan itsekin aikoinaan Onnin kanssa käymään Peetsalla opettelemassa koirankasvatusta :)

Aila kirjoitti...

Niin tätäkään lapinkoiraa ei ole koulutettu yhtään pätkää, eikä omistaja saa sitä kuriin ollenkaan. Räksyttää tosiaan koko tunnin ajan, sen takia tämä Mika käy sitä ojentamassa ja se hermostu. Mutta eihän toki näitä voi yleistää, Unnahan on ihan eri maata, senhän näkee jo kaukaa:) Ajattelinkin kirjoittaessani, että toivottavasti et mitenkään ota tätä lapinkoiran moittimiseksi:)

Heli kirjoitti...

En toki ottanut tuota kirjoitusta mitenkään moitteena lappalaisia kohtaan, älä huoli. Harmittaa vaan,että lapinkoira on menty pilaamaan tuolla tavalla. Pureminen kun ei ihan heti tule tämän rodun kohdalla mieleen.

Sanna kirjoitti...

Tuo kurssi kuulostaa siltä ettei Kamukaan olisi ollut "huonoin" ;-) :-D

Mutta näköjään niitä huonosti käyttäytyviä yksilöitä on ihan joka rodussa. Siis niitä joita ei ole tippaakaan koulutettu :-/
Mutta onneksi tämäkin lappalainen on tullut kursseille, varmaan sieltä saavat monta hyvää vinkkiä.