keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Pieni potilas

Tänään Alma sitten leikattiin. Leikkaus onnistui hyvin ja nyt vaan odotellaan pikaista paranemista ja toivotaan, ettei tulis mitään komplikaatioita.
Vieläkin oli tulehdusta jäljellä, vaikka on syönyt melkein kokonaan jo toisen antibioottikuurin. Nyt syödään vielä antibioottikuuri loppuun ja samalla on kipulääkitys. Lisäksi aloitetaan Galastop-lääkitys valeraskauden ehkäisemiseksi.
Huomenna aloitetaan myös haavan suihkuttelu kaksi kertaa päivässä 5-10 min. kerrallaan.

Tikkien poisto on ensi viikon perjantaina ja siihen saakka pidetään kauluria. Onneksi Alma sai tollasen kaulurin, ettei tarvitse sitä "kauheaa" tötteröä pitää päässään. Törmäysvaara on pienempi:) Lääkäri ei suositellut mitään haavapukua tulehdusvaaran vuoksi, kun sitäkin vaihtoehtoa kyselin. Näinhän se tietysti on, että haava tulehtuu herkemmin, kun se ei saa ilmaa ja varsinkin näillä helteillä.

Nyt Alma nukkuu rauhallisesti, välillä vaan on hieman silmät auki ja katselee, mutta suurimman osan aikaa on unessa. Sen verran on vielä tokkurassa nukutuksesta, ettei ole yhtään noussut vielä kävelemään.

Alma painoi muuten 8,1 kg, on laihtunut viimeisen kahden viikon aikana 500 gr, kun ei ole syönyt pariin viikkoon sitten yhtikäs mitään. Ei kelvannut enää edes nakit, grillimakkarasta puhumattakaan, joka on tähän asti ollut herkkua. On se reppana ollut siis tosi kipeä.
Nyt Alma sai toipilasruokaa monta purkkia, jonka pitäisi maistua ja saataisiin sillä taas ruokahalu kasvamaan. Tosin tiedän senkin, että jatkossa pitää olla tarkkana painon suhteen, ettei pääse lihomaan. Samaa toipilasruokaa saatiin muuten viime syksynäkin, kun Almalla oli se virtsatietulehdus, eikä silloinkaan syönyt mitään. Silloin se ainakin maistui:)

Pikaista paranemista Almalle:)




7 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kiva kuulla et leikkaus onnistui. Nyt vain pikaista paranemista ilman jälkiseuraamuksia. Rapsutuksii potilaalle!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä, että leikkaus meni hyvin. Tosi upee toi kauluri, ne tötteröt kun ovat järkyttäviä.
Pikaista paranemista Almalle ja joskos se kurja olo ja tulehdukset olisivat nyt sitten taakse jäänyttä elämää.

-Raija ja pojat-

Sanna kirjoitti...

Pikaista paranemista Almalle!
Voi toista kun on ollut niin kipeä :(

Heli kirjoitti...

Haleja ja rapsuja Almalle♥

Aila kirjoitti...

Kiitos teille kaikille:)
Raija: toi kauluri on kyllä paljon parempi, mutta eihän Alma siitäkään kyllä tykkää:)

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkäs Alma-potilas on lähtenyt toipumaan näin kuumalla helteellä? Toivottavasti kaikki on hyvin!

-Raija ja pojat-

Aila kirjoitti...

Raija: tosi hyvin on Alma parantunut ja on taas villikin kun mikä:)Ja mikä parasta on ruvennut syömäänkin jo:) Tänään otettiin tikit pois ja nyt saa ruveta elämään normaalia elämää:)