sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Tokoilua


Niin me ollaan siis ihan oikeesti aloitettu tokotreenit tänä vuonna. Olen aina ollut hieman vastaan
koko tokoilua sen pilkun viilaamisen takia. Mutta jostain kumman syystä nyt, kun ollaan muutama kerta käyty treeneissä, niin on ajatusmaailmakin muuttunut tätä lajia kohtaan.
Sehän onkin toisaalta ihan kivaa.

Syksyllä rupesi käymään ajatuksissa, että josko aloittaisi tokon treenaamisen vähän niinkuin silmälläpitäen näitä kahta lajia, joita tosissamme treenailemme eli agilityä ja rally-tokoa. Eli jos saisi vahvistettua paikallaoloa, joka edesauttaisi meitä tässä agilityn lähdössä. Alma kun tuppaa aina varastamaan kisoissa lähdössä ennenkuin annan luvan.
Toisaalta sitten taas vahvistaisimme seuraamista, joka taas edesauttaa rally-tokossa.

No tiedä häntä onko näistä keskenään mitään apua, mutta näin minä asian näkisin.

Eli nyt ollaan käyty muutama kerta ja treenattu alokasluokan liikkeitä. Paikkamakuusta olen kyllä aivan ihmeissäni ollut, kun Alma pysyy ihan paikallaan niin kauan kunnes menen viereen. Aikaa ei olla otettu, joten en tiedä täyttyykö se kaksiminuuttinen, mutta luulenpa niin. Siis onko tämä treeni jotenkin erilainen, koska ei ole mitään ongelmaa jäädä paikalleen, mutta agilityssä ei jaksa odottaa sitten yhtään. Toisaalta taitaa olla niin, että agi on sen verran vauhdikkaampaa lajia ja mukavampaakin, ettei malta odottaa radalle pääsyä. Mene ja tiedä:)

Seuraamisessa on vielä paljon tekemistä, että seuraisi ihan vierellä. Luoksetulo on aivan huippu, tulee suoraan sivulle käskystä. Liikkeestä seiso vaatii vielä aika paljon hiomista, kun taas hyppy on ihan kohdallaan ja jää aidan taakse seisomaan. Ruutuakin ollaan kokeiltu ja se sujuu, kun vie namikupin ruutuun. Noutoa ollaan myös treenattu ja Alma hakee kyllä hyvin noutokapulan ja tuo minulle. Mutta Almahan on tottunut pallon kanssa tätä jo treenaamaan vaikka kuinka kauan.

Siinähän sitä alkuun ja jatketaan toistaiseksi.

1 kommentti:

Noora kirjoitti...

Meillä Nalan kanssa ihan sama ongelma. Eli tokossa pysyy paikkamakuut ongelmitta, mutta agilityssa ei lähtöihin malttaisi jäädä odottamaan sitten millään. Mulle myös totesi yksi agilitykouluttajakin, että hän tietää sellaisenkin koiran, jolla on Suomen Tottelevaisuusvalio-titteli, mutta silti ei meinaa agilityssa pysyä lähdöissä.. Eli sanoisin kyllä ettei näillä kahdella asialla ole mitään tekemistä keskenään ;) Kiva kuitenkin, että tekin olette löytäneet taas tokon pariin :-)