torstai 7. toukokuuta 2009

Yhteistyötesti

Tänään oltiin sitten Janakkalan Koirakerhon yhteistyötestissä. Siellä oli taas monta koirakkoa, noin parikymmentä, koittamassa testistä läpi. Ja 4 ilmoittautunutta vielä puuttui joukosta. Ensin jaettiin kaikille numerolaput, jotta ohjaajien oli helpompi arvostella meidät. Ei siis tarvinnut kysellä nimiä uudestaan. Siellä oli 4 testiosiota, jotka sai tehdä sitten omassa vapaassa järjestyksessä. Jokaisessa osiossa oli oma ohjaajansa arvostelemassa. Arvostelu oli erinomainen, hyvä tai huono.

Me mentiin ensin seuraamiseen. Siinä oli laitettu kaksi kolmiota noin kymmenen metrin välein ja sitten oli L-käännös, jossa taas noin 10 m päässä oli lasten traktori. Ensin piti kävellä kolmiolta kolmiolle ja sen jälkeen juosta L-käännöksestä traktorille ja takaisin kolmiolle ja siitä taas kävellä ekalle kolmiolle. Koiran piti seurata lähellä, ei kuitenkaan tarvinnut olla mitään tokoa, pääasia että seurasi lähellä. Meillä meni se ihan hyvin ja saatiin arvosanaksi erinomainen. (ohjaaja kyllä huomautti namin antamisesta...)

Sitten mentiin luoksetuloon. Itse luoksetulo sujui kyllä ihan mallikkaasti, mutta paikalleen ei Alma jäänyt odottamaan käskyä. Monta kertaa koitin, mutta aina kun lähdin eteenpäin, se lähti juoksemaan auton taakse varjoon (meidän auto oli siinä lähellä) ja maate sinne. Siellä oli nimittäin todella kuuma, kun aurinko porotti täydeltä taivaalta. Mutta sitten ohjaaja piti kaulapannasta kiinni ja minä menin parinkymmenen metrin päähän ja niinhän se Alma iloisesti juoksi luokseni. Tästäkin osiosta saatiin kuitenkin erinomainen, koska ohjaaja sanoi, että pääasia tässä on, että tulee luokse, eikä lähde hortoilemaan johonkin aivan eri suuntaan.

Sitten oli häiriökoirien vuoro. Kaksi ulkopuolista koiraa ohjaajineen seisoi noin 5-6 m päässä toisistaan ja meidän piti kiertää kahdeksikkoa niiden ympäri. Oma koira ei saanut millään tavoin reagoida näihin häiriökoiriin. Meillä sekin sujui tosi hyvin, Alma oli kiinnostunut vain minusta (tai oikeammin nakista), eikä kiinnittänyt mitään huomiota näihin koiriin - tosi hyvä! Sitten piti vielä leikittää. En kysynyt tästä arvosanaa, mutta mielestäni sekin oli erinomainen:)

Sitten oli vielä luoksepäästävyys. Mentiin yhden ohjaajan luo ja hän silitteli ja leikitteli. Siinäkin Alma oli vain mielissään. Siitä saatiin myös erinomainen:)
Joten tosi hyvin meni nämä testit:) Ihan eri luokkaa kuin viime viikon testeissä!
Laittavat sitten sähköpostia ketä valitaan. No maksimissaan kuitenkin vain 8 koiraa pääsee, joten mahdollisuudet ovat kuitenkin kovin pienet. En tiedä miten he ratkaisevat nämä, jos moni on saanut vain erinomaisia arvosanoja. Kuitenkin he ovat etusijalla, jotka ovat talkoissa käyneet. Minähän en niissä ole mukana ollut, mutta tänään kyllä ilmoittauduin Tokorankingiin 19.5. töihin. Auttaiskohan:)

Mutta odotellaan nyt sitten taas sähköpostia viikon sisällä:)

1 kommentti:

Sanna kirjoitti...

Hienoa että testi meni noin hyvin! Nyt vaan toivotaan parasta :)

Tokorankingissä nähdään, meillä nimittäin Kamun kanssa pentukurssi silloin ja vähintäänkin seurataan kisoja jos ei muuta.