torstai 11. helmikuuta 2010

Tokoa ja agilityn tukiopetusta

Tänään onkin ollut tehokas treenauspäivä:) Päivällä oltiin ensin normaaleissa tokotreeneissä, jossa tehtiinkin taas monenlaista eri teeniä. Aloitettiin nopeilla sivulletuloilla siten, että koira oli vapaana ja kun katsoi muualle, kutsuttiin sivulle. Almalla tämä sivulle tulo on kyllä niin vauhdikas hyppy istuma-asentoon, ettei paremmin voisi tapahtua ja heti tulee kun pyydän, hienoa:) Aina ei asento tietysti ole ihan nappisuoritus, mutta väliäkös tuolla, ei meillä senttejä lasketa:) Seuraavaksi otettiin jo pentukurssilla opittua katsekontaktia. Hieman tässä ikäänkuin rauhoiteltiin koiria seuraavaa treeniä varten.

Seuraavaksi olikin viime kerralla läksyksi saamamme noutokapulan pito. Alma nostaa kapulan kyllä hyvin maasta ja antaa sen mulle, mutta ei vielä osaa sitä pitää suussaan pitempää aikaa. Mutta hyvä alku:) Sitten heitettiin kapula kauas itsestä ja pyydettiin noutamaan se. Ja kun koira oli lähellä itseä heitettiin lelu kauas, jotta koira pudottaisi kapulan siihen ja lähtisi lelun perään. Alma toi hyvin kapulan mun luo, mutta lähtikin hakemaan palloa kapula suussa, eikä tiennyt sitten oikein, että kumman olisi tuonut, kun ei molemmat mahtuneet suuhun:) Mutta siis hyvin noutaa ja tuo mulle. Tätähän meillä on kyllä Alma tehnyt jo pennusta lähtien eli on palloa noutanut ja tuonut sen (tosin silloin kun itseä huvittaa:)

Sitten oli luoksetulon pysäytyksiä siten, että mentiin itse kauas ja kutsuttiin koira luo ja puolessa välissä matkaa heitettiin pallo koiraa kohti (ei kuitenkaan päin pläsiä) seis-käskyllä. Almalla on niin kova vauhti, että kun se lyö jarrut kiinni, niin ei meinaa heti saada vauhtia pysäytettyä, vaan liukuu vielä muutaman askeleen eteenpäin ennenkuin pääsee kääntymään takaisin hakemaan palloa. Mutta hyvin kuitenkin tottelee käskyä ja lyö heti jarrut pohjaan:)

Paikkamakuutakin otettiin ja siinäkin on meillä tapahtunut edistystä. Jää jo toviksi paikalleen odottamaan, ei tosin kauaa, mutta paremmin kuin ennen:) Ihan hyvä näin, kyllä se 2 min. paikallaolo vielä joku päivä meiltäkin onnistuu, uskokaa tai älkää:)

Viimeiseksi otettiin vielä paikallaan sivulla nopeita maahanmenoja. Ei ongelmaa:)

Oli taas tosi tehokkaat treenit ja paljon kerittiin tekemään. Olen ihan tyytyväinen, koska nyt muutaman viime kerran jälkeen on selvästi tapahtunut edistystä vähän joka asiassa:)

Sitten poikettiin kotiin tullessa Mustiin ja Mirriin. Olen jo pitemmän aikaa harkinnut kevythäkin ostamista. Ihan vain sen takia, että agiharkoissa voisi olla omassa häkissään odottaen omaa vuoroaan. Se kun on aina niin hankalaa, mihin laittaa siksi aikaa kun toiset harkkaa. Varsinkin tällaisena kennel-yskän aikana ei viitsisi toisten häkkeihin laittaa (siitä on vähän varoiteltukin, että kannattaa olla tarkkana). Mutta nyt meillä on siis ihan ikioma häkki ja hyvin näyttää Alma siellä viihtyvän, kuten kuvista näkyy:) Siis ihan oikeesti!





No niin kerittiin oleen kotona vain pari tuntia, kun taas jo lähdettiin hallille. Nyt siis agilityn tukiopetukseen. Meillä oli toiveena keinu ja kontaktit ainakin. Meitä oli paikalla siellä 5 koirakkoa. Sillä välin kun toiset harjoitteli Satu-koutsin kanssa, sai harjoitella itsekseen muita esteitä mitä halusi. Me treenattiin enimmäkseen keppejä, mutta myös puomia, pussia ja rengasta. En tiedä mikä ihmeen takapakki nyt renkaaseenkin on tullut? Se on sujunut ihan hyvin, mutta nyt on ruvennut hyppäämään sivusta. Jo viime harkoissakin näin kävi ja nyt taas. Kyllä sitten hyppää renkaan läpi, kun mä ohjaan ihan siitä vierestä, mutta jos vaan on mahdollisuus, niin sivusta hyppää:) Lieneekö ohjauksessa vika, ei kai:)
Kepit meillä sujuu kyllä yllättävän hyvin, jopa jo melkein ilman käsiohjausta, hienoa:D

Sadun kanssa sitten treenattiin keinua. No sehän on se kamala vehje:) Vapina oli taas päällä:D Treenattiin siten, että minä nostin Alman puoleen väliin ja Satu piti nakkia alapäässä ja laitettiin Alma tulemaan alas. Näin tehtiin monta kertaa. Sitten koitettiin, josko uskaltaisi kiivetä koko keinun, mutta ei. Tehtiin tätä alastuloa siis monta kertaa ja jätettiin sitten siihen ja ens kerralla otetaan lisää. Pikkuhiljaa hyvä tulee:) Otettiin vielä Sadun kanssa A:ta tai paremminkin siinä kontaktia, koska Alma kiipee sen kyllä tosi loistavasti. Eikä muuten tullut mitään kammoakaan nyt keinuharjoituksen jälkeen puomiin eikä A-esteeseen. Näinhän kävi silloin kerran harkoissa.

Oli hyvät tukiopetukset:) Hyvä kun tällaisiakin järjestetään, jossa pääsee harjoittelemaan pelkästään niitä esteitä, joissa on ongelmia. Ens viikolla taas jatkuu.

Mutta aika rankka päivä on Almalle ollut. Nyt on tosi väsynyt ja nukkuu muuten uudessa häkissään:):) Kasasin sen äsken tohon eteisen lattialle ja sinne kapusi heti nukkuun, niinkuin olis siellä aina nukkunut:D

4 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Teillä onkin tokoilut hyvällä mallilla! Onneksi luovuttanut vaan otit uuden kurssin :)

Aila kirjoitti...

Onneks jatkoin juu, ei näitä kuitenkaan kotona niin tulis tehtyä, laiska kun on:)Ja hyvä kun tää jatkuu vielä koko kevään:)

Milla kirjoitti...

Huh huh, ihan päätä huimaa, on teillä sen verran tehokasta treenaamista! Me käytiin tänään Oton kanssa ekaa kertaa ottamassa tottispätkiä hevosmaneesilla, vähän oli hakusessa, että kummat on parempia, nakit vai hevosenpaskakikkareet. ;-)

Unknown kirjoitti...

Oikein hyvää Ystävänpäivää Almalle! Toivottaa Mandi