tiistai 18. toukokuuta 2010

Kesätreenit startattu

Nyt on sitten kesän treenitkin saatu aloitettua. Sunnuntaina alkoi ihan uusi kurssi eli Rallitoko. Ensimmäinen tunti olikin pelkkää luentoa ja teoriaa siitä mitä Rallitoko oikeastaan on. Mari selvitti meille alusta pitäen lajin perusasiat sekä säännöt ja käytiin läpi myös kyltit. Arvostelulomakekin tuli tutuksi. Tuntuu aluksi kyllä siltä, että muisti pitää olla hyvä, jotta muistaa mitä mikäkin kyltti tarkoittaa. Vaikka onhan niissä myös tekstit, mutta vaikeelta tuntuu kun ei mitään vielä asiasta oikein tiedä. Mutta haastavaa samalla ja varmaankin hauskaa kunhan lajiin pääsee kunnolla sisälle:)

Rallitokosta löytyy tietoa liiton sivuilta http://www.rally-toko.fi/ sekä youtubesta löytyy myös paljon viedoita ko. lajista.

Eilen aloitettiin myös agikausi ulkokentällä Pian ohjauksessa. Mentiin pientä radanpätkää ja otettiin kontakteja. Pia haluaa ehdottomasti, että kontaktipinnat on jokaisella hallussa ja kiinnittää niihin kuulemma erityistä huomiota. Niitä treenataan joka kerralla. Toinen tärkeä asia on varaslähtö. Eli koira ei saa lähteä suorittamaan rataa ennenkuin on saanut ohjaajalta luvan. Näihin kahteen asiaan Pia kuulemma kiinnittää erityistä huomiota ja nämä pitää olla kunnossa ennen kesän treenien loppumista:) Meillähän juuri ongelmana on tuo varaslähtö, vaikka kuinka sitä treenataan. Se kun ei malta millään odottaa lupaa, vaan hetihän sinne pitäisi päästä juokseen, hinku on kova:) Mutta ei auta kuin olla vaan tiukkana:)
Samalla kurssilla on myös tuttu käppänä, naapurin Tuisku:)

Huomenna suunnataan sitten vuorostaan Hyvinkäälle agitreeneihin.

Ei kommentteja: