maanantai 31. toukokuuta 2010

Rallitoko

Eilen oltiin toista kertaa rallitoko-kurssilla. Meitä on iso porukka harkkaamassa kerralla, yht. 14 koirakkoa, mutta onneksi meidät on jaettu kahteen ryhmään. Mutta harmi vaan, kun ei ole kuitenkaan kuin yksi kouluttaja, joka ramppaa molempien ryhmien välillä opastamassa. No anyway näytettiin Marille, miten on kotiläksy opeteltu eli eteen istuminen. Koira pyydetään eri asennoista tulemaan ihan eteen istumaan enintään 30 cm päähän ohjaajasta. Alma tuppaa useesti istumaan ihan vinoon mun eteen, ajoittain onnistuu hyvinkin, mutta treenata täytyy vielä kovasti. Ja vielä kun on pieni koira, niin ei kädet ylety niin alas, että saisi nakilla helposti suunnattua liikkeen ihan eteen suoraan. Alma ainakin hyppää suoraan mua kohti nakin perässä. Isommille koirille tämä lienee paljon helpompi liike, kun kuono ylettyy ohjaajan vyötärölle, niin on helpompi nakin kanssa toimiakin.

Sitten tehtiin jo ihan pienimuotoinen ratakin kylteistä ja harjoiteltiin pari kertaa rata ympäri. Ensin tutustuttiin rataan ilman koiraa ihan kuin agilityssäkin ja sitten vasta otettiin koira mukaan. Alkuun tuntui kyllä siis aivan mahdottomalta muistaa mitenkä näitä kylttejä tulkitaan, mutta kyllä ne kummasti sitten pollaan menevät kuitenkin:)

Meillä oli seuraavanlainen rata. Kylttien välit ovat 3-5 m (suluissa kylttien oikeat numerot). Kylttien kuvat löytyvät http://www.rally-toko.fi/Alokasluokan%20kyltit.pdf

1. Lähtö (1)
2. 360 oikeaan (10)
3. 270 Käännös oikeaan (5)
4. Maahan, kierrä koiran ympäri (31)
5. 270 Käännös vasempaan (6)
6. Koira eteen istumaan, oikealta sivulle (20)
7. Vasen täyskäännös (saksalainen täyskäännös) (9)
8. Käännös vasempaan (4)
9. Pujottelu (19)
10. Käännös oikeaan (3)
11. Koira eteen istumaan, vasemmalta sivulle (21)
12. Juosten (13)
14. Maali (2)

Hauska harrastus on tämäkin:)
Niin ja taas tuli kotiläksyä, edelleen eteen istumista pitää hioa sekä käännöksiä siten, että koira on lähestulkoon kiinni ohjaajassa ohjaajan sivulla ja ohjaaja kääntyy paikoillaan eri suuntiin.

Ei kommentteja: