sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Agility viikonloppu

Perjantaina alkoi sitten myös Jankk:n agility. Meitä oli paikalla vain 4 koirakkoa, joten treeniaikaa jäi rutkasti kaikille. Yksi meidän ryhmästä onkin siirtynyt toiseen ryhmään, joten jatkossakin meitä on vähemmän kuin syksyllä. Hyvä näin, että on pienempi ryhmä, niin jää enemmän harkka-aikaa jokaiselle.

Tehtiin rataa, joka meni suurinpiirtein näin: hyppy, A, hyppy, hyppy, putki, puomi, hyppy, hyppy, hyppy, kepit ja putki. Oli ihan mielenkiintoinen rata ja Almakin suoritti sen ihan mallikkaasti, kunhan ensin alkuhösöilyt sai suoritettua:) Se kun ei meinaa millään malttaa odottaa, että saa luvan lähteä, niin kova into on päällä. Mutta kun päästiin alkuun, niin vauhdikkaasti meni ja kaikki esteet suoritti oikein. Puomin ja A-esteenkin meni tosi reippaasti:) Oppis vaan ite ohjaileen oikein, on se niin vaikeeta.

Ehdittiin suorittaan rata kahteen kertaan ja vielä otettiin siten, että putkesta suoraan kepeille ja vielä lopuksi kepit yksittäisesti molemmilta puolin ohjattuna. Täytyy myöntää, että Alma on kyllä ihmeen hyvin oppinut menemään nuo kepit molemmin puolin, tosin käsiohjauksella vielä, mutta hyvin sujuu pujottelu.
Onnistuisipa möllikisoissakin menemään radan yhtä hyvin kuin harkoissa, niin voisi harkita taas osallistumista helmikuussa:)

Lauantaina oltiin sitten taas vuorostaan Hyvinkäällä agissa. Ensin mentiin pätkä suoraa hyppy, putki, rengas, jotta kaikilta saadaan enimmät höyryt ulos:) Sen jälkeen oli harjoituksena takaakiertoja. Meiltä sujui kyllä yllättävän hyvin nekin tai siis Almalta. Tämä ohjaaja kun on sen verran kömpelö ja tumpelo, niin meinasin törmätä yhteen Alman kanssa, kun se vauhdilla tuli minun takaa esteelle, kun en osannut ohjata oikein:) Hyvä etten päälle astunut:) Mutta siitä huolimatta Alma meni esteen ihan oikein ja mä vaan jäin kattoon, että missä se on, niin se oli jo mennyt seuraavien kahden hypyn yli:) Ei oo helppoo ei, siis mulla!

Ja taas sillä välin, kun toiset harjoitteli näitä takaakiertoja, sai itsenäisesti treenata muita esteitä. Mentiin Alman kanssa pätkää hyppy, pussi, pöytä. Pöytä on vielä meille aika uusi este ja ensin se jäi siihen eteen ihmettelemään. Mutta sitten kun tajusi, että siihen pitää hypätä päälle, niin sehän olikin sitten ihan jees. Hyvin hyppäs pussista pöydälle. Sitten treenattiin vielä keppejä itsenäisesti.

Lopuksi meillä oli vielä kontaktiharjoituksia puomilla ja A:lla. En tiedä mikä ihme nyt oli, mutta Alma ei ensin mennyt puomille ollenkaan, lähti vaan karkuun? Nostin sen sitten puomin päälle ja siitä meni alas, niin sitten uskalsi kiivetä koko puomin. Mistä näitä pelkotiloja välillä tulee, vai mitä nämä on? Mutta onneksi ei sitten kuitenkaan mitään suurempaa ollut, vaan kiipesi kyllä sen sitten moneen kertaan.

Saa nähdä päästäänkö vielä ensi viikolla treenaamaan vai alkaako jo juoksut. Vähän on sillä mallilla, että alkaisi. Harmittaa vaan, kun sitten tulee taas muutaman viikon tauko ja nyt ollaan juuri päästy niin hyvään vireeseen...

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Tee pientä agilityä kotona sisällä. Keksit radan vaik tuoleista yms. Tsemppiä vaan!!

Aila kirjoitti...

No ehkäpä me kestetään pieni tauko kuitenkin:)