sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Treeniä, treeniä

Taas on viikko takana treenailussa.
Torstaina oltiin tokoilemassa ja tehtiinkin kaikenlaisia erilaisempia juttuja kuin ennen. Lähinnä oli kehonkielen opettelemista eli miten koira osaa suhtautua käskyihin ilman sanoja. Sitten oli tietty näitä samoja liikkeestä seiso, liikkeestä maahan ym. Treenattiin myös muutamaa AVO-luokan liikettä. Laitettiin esim. kolmio muutaman metrin päähän itsestä ja sen taakse lelu tai nami ja koiran piti kiertää kolmio. Viimeiseksi otettiin vielä toko-hyppy.

Perjantaina sitten olikin vuorossa agiharkat Jankk:ssa. Paikalla meitä oli taas vain kaksi koirakkoa, joten treenaileen kyllä kerkes hyvin. Mutta mitä lie Alman päässä taas liikkui, kun ei ensin mennyt putkeen, ei puomia, ei A:ta. Putkeen mennessäkin vaan nousi kahdelle jalalle kurkkimaan putken päälle, että heittiköhän se sinne nakkia. Tai sitten meni metrin verran putken sisään ja palas kurkkiin sen suulle, että kukkuu:) Vilperillä oli selvästi metkut mielessä ja teki kiusaa, koska putkihan on aina ollut sen lempijuttu:) Puomia ei suostunut ensin menemään ollenkaan, mutta kun Tea nosti sen pari kertaa puoleen väliin ja siitä meni alas, niin kyllä sitten sujui, eikä ollut mitään ongelmaa. Samoin kävi ensin A:n kanssa, mutta hihnan kanssa kun kerran vietiin, niin johan sujui sekin. Liekö kammo näihin esteisiin tullut edelliskerralta, kun keinua opeteltiin. Keinu kun on niin kamala vehje:) Mutta onneksi sitten kuitenkin saatiin nämä onnistumaan, ettei jäänyt mitään pitkäaikaista kammoa näihin.
Ja kun alkuun päästiin niin kyllä sitten radan suorittaminenkin sujui ihan mallikkaasti. Se on vaan niin, että Alman pitäisi ensin vähän aikaa huseerata radalla ja saada purkaa enimmät energiat, niin sitten vasta rupeaa sujumaan itse radan suorittaminen:)

Lauantaina sitten oltiin taas Hyvinkään agitreeneissä. Jaakko ja Reiska olivat mukana katsomassa miten harkat oikein sujuu:) Onneksi ei häirinnyt mitenkään heidän läsnäolonsa, vaikka sitä hieman epäiltiin. Treenattiin välistävetoja sekä avokulmia. Ihan hyvin meni. Näissä treeneissä kun onkin juuri se hyvä puoli, että saa itsenäisesti treenata muutamaa estettä ennen omaa vuoroa kouluttajan kanssa. Tällöin on meilläkin Alma jo saanut purkaa suurimmat energiansa. Näissä treeneissä aika ei tule pitkäksi ja on kiva kun saa touhuta koko tunnin ajan.
Puomi ja A:kin sujuivat ilman mitään ongelmaa.

Illalla tuli vielä Mandi kyläilemään, mutta olivatpa koirat kovin rauhallisia. Ei ollut minkäännäköstä riehumista keskenään. Ulkona Alma seurasi Mandia nenä kiinni takapuolessa, mutta sisällä köllöttivät molemmat omissa oloissaan melkein koko ajan. Ihmeteltiin moista käytöstä kyllä, mutta taisi väsy painaa ainakin Almaa:) Treenit kun on aika väsyttäviä kuitenkin.

Alla Jaakon ottamaa videoo:

Ensin omaa harjoittelua

Välistävetoja ja avokulmia

4 kommenttia:

Raija kirjoitti...

Upeeta kateltavaa noi videot !

Sanna kirjoitti...

Tosi hyvin Alma menee! Ja sinä tietysti myös ;)

Heli kirjoitti...

Wautsi wau! Hyvä Alma, hyvä Aila!

Aila kirjoitti...

Kiitoksia kannustuksesta, paremminkin voisi mennä:)