torstai 4. kesäkuuta 2009

Koirahierontaa

Lähdettiin hyvissä ajoin iltapäivällä ajelemaan kohti Tervakoskea Hoito Tassuun, koska en tunne Tervakoskea lainkaan. Laitoin navigaattoriin osoitteen ja sen avulla päästiinkin perille kertaheitolla.
Annella on iso aidattu piha, jossa Alma sitten sai ensin juosta ja haistella paikkoja ja samalla Anne tarkkaili Alman juoksua. Annen mukaan ei ainakaan mitään hälyttävää lannerangan muutoksesta huolimatta juostessa näy.

Mentiin sitten sisälle ja Anne katsoi röntgenkuvat läpi ja luki potilaskertomuksen. Ei ollutkaan kuulemma niin paha vika kuin mitä hän oli kuvitellut, onneksi. Anne on paljon käynyt kursseja ja kouluttanut itsensä näihin koirien selkäongelmiin, joten osaa jotenkuten tulkita näitä (vaikka hän koko ajan painotti, ettei ole lääkäri).
No sitten Alma laitettiin lattialle makuulle ja Anne alkoi hieromaan. Vähän aikaa Alma malttoi siinä olla, kunnes sai hepulin ja rupesi rimpuilemaan ylös. Anne osasi kyllä käsitellä koiran ja hetken päästä Alma rauhoittuikin niin, että oli melkein unessa loppuajan ja Anne sai näin hierottua koko koiran läpi. Anne kehuikin Alman maasta taivaaseen, kuinka näin "pentu" kuitenkin vielä, on tosi kiltti ja rauhallinen:)
Yleensä kuulemma tämän ikäiset eivät malta millään pysyä yhtään paikallaan.

Lihakset ovat hieman kireät, mutta ei mitenkään paljon. Anne antoi vinkkejä miten voi omaehtoisesti hoitaa venytyksiä. Eli pidetään toisella kädellä takajalkojen kohdalta vatsan alta kiinni ja toisella kädellä ojennetaan namia takajalan kohdalle, jolloin koiran pitää kurkottaa nami suuhunsa pää kiertyen sivulle. Näin myös tehdään toiselle puolelle, tällöin tulee koiran tehtyä oma-aloitteisesti niskavenytyksiä. Samoin ojennetaan kädellä vatsan alle namia, jolloin koira kurkottaa etutassujen välistä niin pitkälle kuin pääsee, tällöin selkäranka pyöristyy ja näin ollen tulee selän venytyksiä.

Ei kyllä mennyt hukkaan tämä reissu, sillä Alma selvästikin nautti hieronnasta ja nyt tuntuu olevan tosi raukea olo:) (paitsi että juuri tätä kirjoittaessani sai hirmusen hepulin ja ravaa tuhatta ja sataa ees taas ympäri kämppää nalle suussa:)
Viikon päästä torstaina taas uudestaan:)

Ei kommentteja: