tiistai 2. kesäkuuta 2009

Tottiskurssilla

Aamulla vietiin Juuso Exel-halliin (tai nykyisinhän se on nimeltään Hakio-halli) jääkiekkoleirille.
Aamupäivällä lähdettiin sitten tottis-kurssille ja Jaakko tuli mukaan "kameramieheksi".
Kouluttajana meillä oli Pia Heikkinen. Meitä olikin siellä vain kaksi koirakkoa, vaikka 5 oli ilmoittautunut? 10 kk ikäinen Kosti (rotua en tiedä) ja tänään 1v 1kk täyttävä Alma.
Pia kyseli meiltä oliko meillä jotain sellaista asiaa, jota haluttaisiin ehdottomasti harjoitella. Ja olihan meillä tietysti molemmilla mm. luoksetulo. Sitä sitten harjoiteltiinkin enemmän ja tarkoitus on, että jos jollakulla on joku asia, jota haluaa enemmän opetella, niin se onnistuu kyllä. Me käydään tätä luoksetuloa sitten joka kerta enemmän.

Pia halusi myös nähdä nämä perusasiat eli istu, maahan ja seuraaminen. Nehän tietty on hyvin hallinnassa (tai niin luulin) , mutta kun käskin Almaa istumaan, niin seistä toljotti vaan, ihan kuin ei ois ymmärtäny mitään. No Pia sanoikin, että vieras ympäristö tekee usein näin:) Sitten sain kotiläksyksi (huom. minä) opetella käskemään vain YHDEN kerran. Enpä ole tuotakaan ennen huomannut, että pyytäessäni esim. seuraamaan, hoen koko ajan että seuraa, seuraa, seuraa, vaikka toinen koko ajan seuraa. Samoin jos pyydän istumaan - istu, istu, istu...
No täytyy kiinnittää siis siihen asiaan huomiota.

Toisella puolella oli harjoittelemassa muutama koira agilityä ja olin todella iloinen, kun Alma ei niihin reagoinut juuri lainkaan. Tunti kului todella nopeasti ja oli ihan mukavaa olla taas touhussa mukana. Ensi tiistaina taas uudestaan.

Tässä alla hieman nuoren "kameramiehen" otoksia:











1 kommentti:

Heli kirjoitti...

Kosti harrastaa kans hakua samassa seurassa mutta eri ryhmässä kuin me.