tiistai 16. kesäkuuta 2009

Tottiskurssilla

Tänään oltiin kolmannen kerran tottiskurssilla. Nyt oli vuorostaan Joona mukana ja jälleen kameramiehenä myös:) Joona halusi myös mukaan, koska on kova kouluttamaan Almaa ja halusi saada oppia:) Ja toiset pojathan ovat jo olleet mukana.

Meitä oli nytkin vain kaksi koirakkoa Vesku-koira ja me.
Ensin kouluttaja Pia halusi taas kokeilla luoksepäästävyyttä siten, että koira vaan istuu paikallaan eikä hypi vastaan. Meillä tuo onnistui jopa jo kolmannella yrittämällä. Luoksetuloa myös harjoiteltiin ja se sujui hyvin. Sitten oli koirien kohtaamista siten, että käveltiin vastaan ja koira ei saanut huomioida toista koiraa vaan kontaktin piti olla itsessä. Aika hyvin se pienen riuhtomisen jälkeen sujuikin. Sitten tultiin vastakkain ja kun oltiin kohdalla, piti koiran istua ja pitää kontakti itsessä. Ei saanut lähteä liikkeelle ennenkuin molemmat koirat istuivat. Menihän sekin lopulta. Oli myös liikkeestä maahan ja liikkeestä istu sekä seuraamista ja viimeiseksi taas kokeiltiin estettä.
Nekin Alma osaa kyllä kotona, mutta nyt oli kaikessa kyllä niin paljon vaikeuksia, kun Alma vaan seuras Joonaa koko ajan. Piti tehdä oikein kunnolla töitä, että sain kuuntelemaan itseäni.
Siis meinas kyllä pinna välillä palaa, kun koko ajan piti seurata, mitä Joona tekee ja missä se on. Kääntyili ja venkoili kuin mikäkin väkkärä ja halus vaan Joonan luo. Piti pyytää välillä Joonaa meneen kopin taakse näkymättömiin, että edes jotenkuten mua kuuntelis.

Nyt on kaikki 4 poikaa jo käyneet näissä toko-harjoituksissa mukana ja nähneet mitä ovat halunneetkin, joten enää en mukaan ota ketään. Siitä ei yksinkertaisesti tule mitään, tänään sen oikein hyvin huomasi. Vaikka toisaalta pitäisi tietysti jotain häiriötäkin olla ja koiran kuitenkin vain keskittyä itseeni, mutta ei se vaan toimi ainakaan meillä vielä tässä vaiheessa.

Mitä se Joona tekee?






Hieno kontakti:)


Liikkeestä maahan


Ei kommentteja: