tiistai 14. heinäkuuta 2009

Kiusantekijä, uusi este ja tottista

Mikä ihme tätä otusta riivaa, kun pitää mun kukkasia repiä sieltä mistä vaan vähänkin voi? Melkein kaikki pensaat ja kukkapenkit on jo aidattu, mutta kun sattui vielä olemaan yksi kohta aitaamatta, niin pitihän sieltäkin käydä napsimassa ruukut ja kiikuttaa niitä ympäri pihaa ja panna ne tuhannen nuuskaksi! Aikaisemmin olen jo siihen laittanut väliaikaisesti puuaidan, mutta mitäs se sitten hyödytti?? On se nyt mukavan näköstä, kun koko piha on täynnä aidattuja kukkapenkkejä ja pensaita:)



Tällainen tämän siis pitäisi olla


Näin olin tämän nurkkauksen "suojannut" riiviöltä väliaikaisesti, mutta jostain kumman rakosesta sinne vaan taas päästiin ja kukkaset lähti....



Siinä sitä viedään.....



Ai mitä, eikö olis saanu ottaa?




Äkkiä piiloon nurkan taa..........

Tällainen se on nyt, saa nähdä kauanko?


Uusi estekin taas valmistui sunnuntaina "agilityradallemme". Reiska näperteli hyppyesteen. Laitettiin kolme lankkua ja kolmannella yrityksellä meni jo yli. Ja hyppii siitä yli nyt jo kuin vanha tekijä:) Kokeiltiin myös neljän laudan ylitystä ja hyvin Alma senkin ylitti, mutta toistaiseksi esteessä annetaan olla vain kolme lautaa.

Tässä uusi este


ja tässä koko agilityratamme tällä hetkellä: kepit, rengas, este ja putki.
Mainiosti Alma menee koko radan läpi ja täydellä vauhdilla. Tuntuu kyllä nauttivan..............

Tänään oltiin taas tokoilemassa. Olikin hieman erilaista ja mukavampaa touhuilua. Ensin mentiin kahdeksikkoa ja mennessä piti liikkeestä istua ja palatessa liikkeestä maahan. Hyvin sujui Almalta. Sitten opeteltiin noutoa joko vasemmalta tai oikealta. Laitettiin kaksi lautasta 5 m päähän toisistaan ja vietiin koiran kanssa "nakki" toiselle lautaselle (me vietiin vasemmalle puolelle) ja mentiin sitten hieman kauemmaksi lautasista. Sitten oli käsky "vasen" ja koira nouti herkun. Tätä opeteltiin muutaman kerran ja hyvinhän ne koirat nakit noutaa, kuinkas muuten. Tätä täytyy kyllä harjoitella kotona, siis että oppii kumpi on vasen ja kumpi oikea. Sitten mentiin vähän agilityesteitäkin. Oli rengas ja pussi, näissä Almalla ei ollut mitään ongelmaa, koska on niin paljon kotona näitä harjoitellut. Vaikka ei meillä pussia olekaan, niin ei tuntunut haittaavan yhtään, vaikka ei toiseen päähän nähnytkään. Meni kuin vettä vaan läpi, hyvä Alma:) Sitten oli vielä luoksetuloa ja kahdeksikkoa. Lopuksi kouluttaja-Pia kehui, että kyllä on Alma kehittynyt aivan mahtavasti tänä aikana - hienoa Alma!
Nyt onkin sitten kahden viikon tauko tokoilussa, kun Pia on lomalla, mutta elokuussa jatketaan vielä koko kuukausi.

Ei kommentteja: