keskiviikko 19. elokuuta 2009

Tokoilua

Eilen aamulla käytiin ensin pieni lenkki tihkusateessa ja piti lähteä sen jälkeen päiväkurssille tokoilemaan, mutta vettä alkoikin satamaan ihan maahan asti ja kurssi olikin sitten peruttu. Illalla aloitettiin sitten uusi kurssi alo-avo. Meitä oli viisi koirakkoa ja samalla kurssilla olivat myös Heli ja Unna sekä Sanna ja Milo. Tosi kiva, kun on tuttuja mukana:) Milo oli aivan täpinöissään nähdessään Alman ja alkoi kova itku, kun ei päässyt heti moikkaamaan:) Kentälläkin näkyi Milo välillä katselevan missäpäin se Alma on, mutta onneksi ei sen enempää "häiriöö" Alma Milolle tuottanut.

Ensin harjoiteltiin käännöksiä sekä oikealle että vasemmalle ilman koiraa ja sitten koiran kanssa. Se sujuikin ihan mallikkaasti ja Alma seuraa kyllä tosi hyvin sekä pitää katsekontaktia. Saimme siitä kehujakin, mutta ohjaaja kehotti minua kehumaan seuraamisessa enemmän, koska katsekontakti on niin hyvä.

Sitten oli paikallaanmakuuta. Alma menee kyllä tosi mallikkaasti ja nopeasti maahan, mutta paikalleen ei jää. Heti kun otan askeleenkin eteenpäin, niin nousee pystyyn ja lähtee perään. Sain tähän vinkkejä, miten saan pysymään paikallaan. Tämä on muuten kumma juttu, kun kotona teen tätä harjoitusta, niin hyvin jää paikoilleen odottamaan, mutta kentällä ei. Tämä on ollut ennenkin ongelma. Liekö Alma pelkää, että jätän sen:) No tätä ruvetaan nyt sitten treenaamaan oikein tosissaan. Niin ja se vika taitaakin olla minussa itsessäni, minulle nimittäin sanottiin, että annan makupalan silloin, kun se on jo nousemassa ylös. Eli makupalan ajoitusta on tosissaan ruvettava treenaamaan.

Niin ja välillä meinas Almalta mennä hermotkin tähän tokoiluun ja odotteluun (vai kummalta?), kun rupes taas remminsä kanssa riehuun ja muriseen ja leikkiä vaan olis pitäny. Hetken aikaa jo ajattelin, että tässä sitä taas ollaan, sama riehuminen remminsä kanssa kuin joskus aiemminkin on ollut. Luulin kyllä jo, että tästä tavasta on päästy, koska tällä päiväkurssilla (jota kesällä käytiin) ei tällaista kertaakaan ollut. No toivottavasti ei jatku seuraavilla kerroilla!

Sitten oli liikkeestä maahan meno ja se sujuu meiltä kyllä tosi mallikkaasti.
Viimeiseksi oli vielä tokoeste. Ohjaaja laittoi esteen toiselle puolelle targetille nakinpalan ja sitten piti käskystä hypätä. Sen jälkeen piti vielä hypyn jälkeen jäädä seisomaan paikalleen, tämä sujui kyllä hyvin.

Nyt vaan enemmän treenaamaan tätä paikallaanoloa:)

Sitten lähdettiin vielä metsään lenkille Unnan ja Milon kanssa. Kierrettiinkin aika pitkästi ja minä olin aivan pallo hukassa missäpäin ollaan:) Takaisin en olisi osannut:) Pari hevostakin tuli matkalla vastaan ja Unna ja Alma taisivat kyllä pelätä, koska haukkuminen ja murina alkoi, mutta Milo ei ollut moksiskaan. Milolle kun ne olivat tuttuja elikoita:)
Unna on kova syömään vattuja. Matkan varrella oli paljon vattupensaita ja Unnan piti jokaiseen puskaan mennä niitä syömään:) Hauskan näköistä :-D Alma ja Milo ei niistä piitannu, sylkivät pois kun yritettiin antaa:)

Sanna muuten laittoi viikolla viestiä, että Lammilla alkaa agilityn alkeiskurssi syyskuussa. Valintatilaisuus siihen on 30.8. Mietin tässä vielä ilmoittautumista, kun odottelen alkaako Jannkissa ko. kurssi. Tosin ilmoittautuminen Lammille on jo ens viikolla, joten pian pitäisi päättää.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Ilmoittaudu ihmeessä sen on NIIIIN kivaa sekä koiralle et ihmiselle. Ei ihminen tuollaisiin pysty mihin nuo ihkut koirat...

Aila kirjoitti...

Juu kun sais vaan tietää, josko olis tossa lähempänä eli Janakkalassa:)