tiistai 25. elokuuta 2009

Tokopäivä

Tänään on kyllä sitten tokoiltu oikein olan takaa. Ensin oltiin päivällä viimeisellä päiväkurssilla ja vielä illalla oltiin alo-avo -kurssilla.

Oltiinkin ainoat päiväkurssilla olijat. No se oli oikeastaan aika hyväkin juttu, saatiin nimittäin ihan henkilökohtaista opetusta:) Ensin harjoiteltiin luoksetuloa siten, että koiran piti tulla ohjaajan luota minun luokse lelukasojen läpi niin, ettei jää haistelemaan leluja. Tämä sujui Almalta tosi hyvin, ei tainnut edes huomata, että matkan varrella leluja olikaan, niin kiire oli mun luo:-)

Sitten harjoiteltiin seuraamista siten, että oli laitettu viisi kolmiota riviin, jotka piti siis pujotella kahdeksikon tyyliin. Mennessä mentiin suoraan päähän ja tullessa piti ensin liikkeestä istua, sitten liikkeestä maahan ja vielä liikkeestä seiso. Istu ja maahan menivät tosi mallikkaasti, mutta tuo liikkeestä seiso ei vielä oikein suju. Sainkin siihen neuvon, miten saada koira seisomaan. Eli täytyy ojentaa makupalaa kaulan kohdalle, niin koira jää tällöin seisomaan paikalleen. Minäkin olen sitä makupalaa liian ylhäältä antanut, niin silloinhan koira tietty istuu. Muutaman kerran sitten oikeaoppisesti näin tein, niin heti paljon paremmin jäi seisomaan. Tätä täytyy nyt harjoitella enemmän.

Sitten Pia (ohjaaja) sanoi, että koitetaan tuota puomia, koska kerran ollaan halukkaita agilityynkin menemään. Kerran aikaisemmin ollaan harjoiteltu sitä vain tulemaan puomin keskikohdasta alas. Muuten ei puomia olla missään vaiheessa kokonaan menty kertaakaan ylös eikä alas. Nostin Alman puoleenväliin puomia ja siitä se tuli reippaasti alas. Sitten piti nostaa se puomin keskikohtaan, jotta tulisi siitäkin alas, mutta kuinka ollakaan Alma lähti itsekseen kiipeämään puomia ylös ja meni kuin vettä vaan koko puomin:) Aivan ihmeellistä, olin aivan haltioissani tästä suorituksesta. Piakin kehui kuinka taitava se oli:) Tavallaan ei tarvinnut edes opettaa tätä puomia, kun se hiffasi miten se tehdään. Taitava koira:-D

Sitten harjoiteltiin vielä paikallaanoloa, joka ei meiltä suju. Alma kyllä menee maahan, mutta ei jää paikalleen kentällä (kotona kylläkin). Kun otan askeleenkin, niin heti nousee ja lähtee perään. Sainkin ohjeen taas miten tätäkin pitää vaan harjotuttaa ja monessa eri paikassa. Nyt täytyy tätä koittaa myös lenkilläkin.

Olen ollut tosi tyytyväinen tähän päiväkurssiin, koska meillä on ollut tosi hyvä kouluttaja (Pia). Harmi vaan, kun tämäkin taas loppui:-(
Saimme muuten kehujakin (jopa minäkin), että ollaan hurjasti edistytty tässä kesän aikana. Pia oli myös sitä mieltä, että päästään kyllä agilitytestistäkin hänen mielestään hyvin läpi, ellei nyt satu oleen monia huipputaitavia kokeessa:-)
----------------------
Sitten lähdettiin illalla vielä toiselle kurssille. Siellä meitä oli viisi koirakkoa mukana.
Ensin oli kontaktin pitämistä ja kouluttaja (Erja) kiersi meitä ympäri ja ja koiran piti keskittyä vain meihin ohjaajiin. Sitten oli luoksepäästävyyttä, paikallaan makuuta (joka ei siis meiltä suju), tokoeste ja vielä lopuksi iloinen luoksetulo. Taisi olla vielä muutakin, mutta kaikkia ei jaksa muistaa edes:-)
Kaikki muut Almalta sujui tosi hyvin, paitsi siis tuo paikallaanolo. Muutaman kerran sain tosin kyllä jo jäämään paikalleen, kun sivussa sitä yksikseen harjoiteltiin. Uskon, että se tässä kohtapuoliin sujuu myös tuolla kentälläkin :-D (toivossa on hyvä elää) :-)

Alma oli kyllä tosi reipas tänään molemmilla kursseilla ja keskittyi suurimman osan aikaa vain minuun:) Ei riehunut yhtään remminsäkään kanssa, kuten viimeksi. Nämä tauot (juoksut) kun ei ole parasta mahdollista kurssien kannalta. Olen taas todella tyytyväinen ja innokas tähän tokoiluun:-D

Ei kommentteja: