maanantai 14. syyskuuta 2009

Tokat agitreenit

Lauantaina oltiin sitten toisen kerran agiharkoissa. Täytyy kyllä kysyä, että mistä ihmeestä tuohon koiraan saisi nyt tällä hetkellä virtaa ja vipinää? Juuri kun pääsin kehumasta, että on ilo katsoa,  kun Tikun kanssa riehuivat perjantaina, niin toista oli kyllä sitten lauantaina. Sen näki jo päivällä, kun Manta (Bison Frishee) poikkesi yllättäen pihalle leikkimään. Ei olla nähty koko kesänä, Mantahan asustelee Jyväskylässä ja käy täällä silloin tällöin "anoppilassa". Aina ennen on riehuminen heti alkanut, mutta nyt ei muuta kuin vaan vähän nuuskittiin ja siihen se sitten jäikin, tosin molemmilta. Ei ollut Mantakaan leikkituulella, kumpaakaan ei kiinnostanut yhtään mikään.

Illalla mentiin sitten treeneihin ja sama flegmaattisuus jatkui. Almalla ei oikein tuo keskittymiskykykään ollut parhaimmillaan, istua möllötti vaan paikallaan ja katseli mitä ne toiset puuhaa, enkä saanut siihen aina heti kontaktia ollenkaan. Treenattiin esteitä, putkea ja keppejä. Kun jätin odottamaan käskyä, niin haahuilee vaan ympärilleen  ja sitten lähtee yht´äkkiä hyppäämään. Sitten piti välillä käydä moikkaamassa kavereita. Tosin Alma ei ollut ainoa, yksi koira karkasi metsään, eikä emäntä meinannut millään saada tulemaan takaisin, onneksi ei muut lähteneet perään:) Mutta sitten kun sain taas kontaktin pidettyä, niin hyvinhän siltä nuo esteet ja putki sujuu, ei siinä ole mitään ongelmaa.

Sitä minä en vaan ymmärrä tässä koulutuksessa, että miksi pitää heittää nameja esteen toiselle puolelle, jos koira ilman niitäkin hyppää molemmat esteet hyvin?? Samoin putkeen menossa toisessa päässä on toinen vastassa ja kun koira tulee ulos putkesta heitetään taas nami kauemmaksi?? Jos koira kerran ilman näitäkin tekee, niin miks ihmeessä heitellään nameja, joita koira sitten jää etsimään sieltä ja täältä......Kysyinkin tätä kouluttajalta ja hän sanoi, että ohjaaja tällä opettelee ohjaamaan koiraa, jotta koira oppisi käsien merkityksen. En tiedä onko näin muissa kerhoissa tapana, mutta minusta tämä tuntuu hassulta.Meillähän on kotiläksynäkin annettu heittotarkkuuden ja -tekniikan kehittäminen ilman koiraa (tarkkuusheittoa pallolla) ja koiran ruokkiminen heittämällä???

Tumpelo minä olen ohjaamaan ja sainkin siitä nuhteita, että kotiläksyjä ei ole opeteltu:) Siis juuri näitä heittoja, Alma kun ei yhtään tajunnut, että heitän jotain nameja esteen toiselle puolelle, se vaan hyppäsi kahden esteen yli ja meni siitä suoraan putkeen:)
Kyllä siis meikäläisella tässä lajissa on paljon enemmän opittavaa kuin koiralla:)

Siellä harjoituspaikassa Kapakanmäellä on muuten ihan älyttömästi mäkäräisiä ja nyt on pää täynnä patteja ja kutiaa ihan vietävästi:)

Eilen poikettiin illalla Veeran ja Arin luona iltakahveella. Nalan hajut kiinnosti kyllä kovasti leluissa ja ai kuinka hyvää oli, kun Ari antoi siankorvan, nam:) Jos on Alma flegmaattinen, niin on se kyllä tosi kilttikin. Niin kiltisti on ja osaa kyllä olla tosi vieraskoree:) Vai johtuneeko tämä juuri tästä apaattisuudesta:)
No toivotaan, että tämä kaikki flegmaattisuus on vain ja ainoastaan juoksun jälkeistä aikaa:-D

Ei kommentteja: