keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Malli-Alma eläinlääkärillä

Almalla on heilunut jo pitemmän aikaa oikea poskihammas ja olen yrittänyt sitä aina välillä itsekin painella, josko irtoaisi, mutta kiinni on ja pysyy. Niinpä maanantaina soitin eläinlääkärille ja kyselin tarvisiko se poistaa vai odotellaanko, että itsestään lähtee. Lääkäri oli sitä mieltä, että kannattaa tulla näyttämään ja tänään meillä sitten olikin tuo aika.
Täytyy jälleen kerran todeta kuinka kiltisti Alma on, vaikka pelkäsi ja tärisi aivan suunnattomasti siinä pöydällä. Lääkäri tutki suun sekä kuunteli sydämen ja otti kuumeen ym. Sitten Alma sai rauhottavan ruiskeen ja odoteltiin hetkisen aikaa odotushuoneessa, että vaipui pieneen uneen. Toimenpiteessä meni tunnin verran ja lähdinkin asioille siinä välissä (törsäileen siis):)

Almalla todettiin jääneen kolme maitoposkihammasta kiinni, jotka sitten poistettiin. Siis kolme!!!Vasemmalla ylhäällä yksi ja oikealla ylhäällä kaksi. Lääkäri oli hieman ihmeissään tästä ja kertoi, että tämmöistä hyvin harvoin sattuu. Nämä hampaat olivat aiheuttaneet myös runsaan hammaskiven kerääntymisen ja ientulehduksen. Hampaat oli kuulemma olleet kovin tiukassa ja lääkäri oli tehnyt kovasti töitä, että sai ne pois - Alma raukka! Oli kyllä taas tosi hyvä, että tilasin ajan! Kummallista, että Almalla nämä hampaat ovat teettäneet töitä, viime syksynä nimittäin jouduttiin kaikki neljä maitokulmahammasta poistamaan lääkärillä, koska eivät lähteneet omin avuin pois!
Samalla ostin matolääkettä Benecur vet.

Loxicom kipulääkettä annetaan 3-5 päivän ajan. Nyt on Alma-ressukalla suu varmaan tosi kipeä, koska itkee ja uikuttaa vähän väliä tuossa.
Niin ja painoa on 8,3 kg!
Eipä ole kallista tuo lääkärissäkäynti, hinta oli 204 eur!!

Väsynyt reppana




MALLI-ALMA

Tilasin maanantaina Alman kuvasta kynttilän Kiikiliinulta, ihana! Laitoin sähköpostin liitteenä kuvan ja kynttilä olikin jo tänään haettavissa. Tämä kynttiläntekijä Kristiina Mussalo myy näitä käsintehtyjä kuvakynttilöitä myös torilla. Aivan upeita kynttilöitä. Hän kysyi olisiko minulla enemmänkin kuvia Almasta ja saisiko hän käyttää niitä malleinaan, koska hänellä ei valkoisesta käppänästä ole mallia:) Lupasin lähettää hänelle kuvia, joista hän sitten saa itse valita mieleisensä.
SIIS Alma on malli:)






Tässä vielä Kristiinan yhteystiedot (hän pyysi laittamaan):
KIIKILIINU KY
0400-491077
kristiina.mussalo@elisanet.fi

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No eihän tollasta ihanaa kynttilää raaski edes polttaa :-)
Kyllä eläinlääkärissä käynti on aina kallista, tuntuu ettei satasella muuta kun kätellään :-) Missä muuten käytte eläinlääkärissä vai onko vakipaikka?

-raija ja pojat-

Aila kirjoitti...

Kyllä kynttilää voi polttaa, kun toi kuva ei pala, liekin pitäs heijastua hienosti kuvan takaa:)
Käydään Vethausissa, oon tosi tyytyväinen lääkäreihin siellä ja yleensä heidän ystävälliseen palveluun:)

Unknown kirjoitti...

Voi Alma, mitä kaikkea se joutuu kokemaan. TOSI hieno kynttilä. Täytyy kans tilata jouluks. Terkkuja Italiasta. Ihanan lämmintä oli...

Aila kirjoitti...

Kiitos terkuista, toi kynttilä on muuten hyvä lahjaidea:)

Anonyymi kirjoitti...

Hei Aila!
Mussalon Kristiina, se kynttilä-täti tässä kirjoittelee.
Kävin sivuillasi ihailemassa Alman agility-treenejä! Hauskoja videopätkiä.
Toivottavasti voitte kaikki hyvin.Alma mannekiini-kynttilöitä on lähtenyt eri puolelle Suomea, eli Alma on kohta aika tunnettu valkea käppänä!
Tuosta ruokinnasta; ystäväni pitää lemmikkieläinliikettä Veikkolassa, ja hän on erikoistunut Barffiin. Voisit kysellä, jos kiinnostaa. Luttanat Lemmikit, Merja Ahtola, 050 587 9629. posti@luttanatlemmikit.fi
www.luttanatlemmikit.fi
Iloista kevään odotusta!
Kristiina
Ps. Jos haluat, voit liittää kotisivuni linkiksi. Osoite on www.Kiikiliinuky.fi.
Pss. Sama