perjantai 20. marraskuuta 2009

Tokoa ja agilityä

Torstaina tehtiinkin tokossa taas paljon erilaisia liikkeitä. Tehtiin perusasentoja vapaista liikkeistä siten, että pyydettiin yht´äkkiä vaan perusasentoon ja palkan sai antaa vasta sitten, kun oli suorassa istumassa sivulla. Sitten opeteltiin uutena asiana merkin kiertämistä. Laitettiin kolmio vähän matkan päähän ja lähetettiin koira kiertämään kolmio ja palaamaan takaisin.
Vielä oli liikkeestä seiso ja tokohyppy sekä viimeiseksi otettiin paikkamakuu.
Oli kyllä oikeen onnistuneet treenit, vaikka tuo paikkamakuu tuottaa vielä vaikeuksia. Alkuun jäi jo vähäksi aikaa paikalleen, kun olin aika lähellä. Mutta kun sitä toistettiin, niin eipä Almaa montaa kertaa huvita paikallaan maata:)
Treeniä se vaan vaatii. Vaikka kotona kaikki on aina helpompaa, niin hallilla ne on ihan toista.

Tänään oltiin sitten agiharkoissa. Tehtiin oikein mukava rata ja vaikka meitä oli 5 koirakkoa, niin treeniaikaa riitti hyvin kaikille. Rata oli hyppy, hyppy, putki, puomi, putki, rengas, hyppy, putki, hyppy, hyppy ja putki. Otin kameran mukaan ja videoitiin jokaisen suoritus ihan vain huvin vuoksi:
Menihän se (nauraa ei saa):) Oli hyvää harjoitusta maanantain möllikisoihin. Rohkaisin nimittäin itseni ja ilmoitin meidät ihkaensimmäisiin ränkkäreihin. Ne kun ei ole mitkään viralliset kisat, niin voi mennä kokeileen:) Vaikka joskus olenkin vakaasti päättänyt, että tämä on vain harrastus ja kisoihin ei koskaan mennä:) Niin se mieli vaan muuttuu:)

Viimeiseksi opeteltiin vielä A-este, jota Alma ei ole vielä koskaan mennyt. Tea piti Almaa hihnasta ja minä ohjasin toisella puolella. Alkuun se ihmetteli miten tää mennään, mutta sitten vaan reippaasti ylös ja alas. Tehtiin näin muutama kerta ja sitten vielä ilman hihnaa. Olin aivan varma, että tämä este vaatii monta monituisen kertaa, ennenkuin uskaltaa mennä, mutta väärässä olin:) Hyvin oppi heti kertalaakista, taitava tyttö:)
Oli taas kyllä oikein mukavat treenit ja tosi hyvä mieli jäi:)

Maanantaita odotellessa:)

4 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Ihan mieletöntä!! Almassa tosiaankin on agilitykoira-ainesta. Kun miettii miten vähän aikaa olette vasta treenailleet! :-o :-o

Kun se saa vielä vähän kokemusta/varmuutta niin saat tosissasi juosta! ;)

Ensi vuodeksi otat jo kisalisenssin, kato eihän sitä koskaan tiedä ;)

Aila kirjoitti...

Kun vaan oppis itekin vielä ohjaan kunnolla ja tosissaan saa juosta jo nyt:) Enempää ei jaksa:):)

Unknown kirjoitti...

Hyvä äiti ja Alma! Meni tosi hienosti. Olen ylpeä teistä molemmista. Enkä nauranut (maha muuten vaan kipee ;D)

Heli kirjoitti...

No hitto mikä agilityhirmu tuo Alma on. Hyppäsi renkaankin ihan tosta vaan.... Ja nopeutta löytyy. Kyllä lappalaisten meno on varsin verkkaista tuohon verrattuna ;)