torstai 8. lokakuuta 2009

Ei oo todellista enää!!!!!!!

Juuri kun sain kehuttua, että Alma on taas palannut entisenlaisekseen reippaaksi ja iloiseksi haukuksi, niin johan tuli taas takapakkia. Pari päivää sitä riemua riitti, kunnes alkoi alamäki.
Lauantaista asti ollut syömättä, eikä ole oikein juonutkaan ja ollut tosi vaisu. Ei kelpaa mitkään herkkupaltakaan vaikka kuinka tarjoaisi ja välillä on kauhea vapina päällä. Lenkillä ei kyllä mitään huomaa, mutta kotona ei tee muuta kuin vaan nukkuu kerällä monta tuntia samassa asennossa eikä piittaa mistään. Näin oli siis eiliseen asti, kunnes soitin Vethausiin. Rupesin jo nimittäin itsekin pelkäämään pahinta eli märkäkohtua. Saatiinkin sitten heti aika jo eiliselle ja siellä menikin 2½ tuntia, kun tutkittin koko koira.

Lääkäri paineli vatsaa, ei aristellut. Sitten ultrasi sen ja otettiin vielä röntgenkuvia ja molemmissa todettiin normaalia pienempi maksa. Otettiin myös pieni verenkuva ja arvot olivat normaaleissa rajoissa, myös maksa-arvot. Mutta maksan toiminnallisuuden varmistamiseksi tehdään vielä sappihappotesti sitten, kun Alma rupeaa syömään. Sitä en tiedä miten se tapahtuu, mutta joko huomenna tai ensi viikon alussa mennään, riippuu ihan Alman syömisestä.
Vielä varmistetaan haiman entsyymit sekä vitamiiniarvot, jotka tulokset saan vasta tänään. Samalla tyhjennettiin myös anaalirauhaset.
Myös virtsarakossa ja kohdussa todettin tulehdukseen viittaavia muutoksia. Epäilenkin virtsatietulehdusta, koska siltä tulee hieman jotain outoa vuotoa. Vein aamulla virtsanäytteen lääkärille ja niistäkin saan tulokset tänään.

Alma oli myös tiputuksessa, sai 500 ml nestettä nahan alle, koska ei ollut siis juonutkaan oikeastaan yhtään moneen päivään. Onneksi ei vielä sentään ollut ihan kuivunut, huh!
Nyt on sitten antibioottikuuri päällä ja lisäksi tukihoidoksi sai ravintolisää, jota bruutataan ruiskulla suuhun sekä sai myös toipuvan koiran ruokaa, jota annetaan niin kauan, kunnes rupeaa itsenäisesti syömään.

Eilen sitten sainkin lusikalla syötettyä puoli purkkia ko. ruokaa sekä myös tänä aamuna. Mutta itse ei sitä lautaselta syö eikä myöskään ole juonut. Bruuttasin ruiskulla myös vettä suuhun. Se on kyllä hieman piristynyt, kun sai eilen sitä nestettä niin paljon.

Diagnoosia ei vielä saatu, mistä tämä kaikki johtuu, kuulostellaan vielä kaikki tulokset.
Kyllä Alma-raukkaa on koeteltu, en tiedä miksi?
Tämä lysti maksoi tällä kertaa 437 eur, eikä vielä ole siis ohi, lisää tulee ens viikolla. Mutta onneksi on vakuutukset. Enkä tosiaankaan piittaa vaikka maksaisi mitä , kunhan saan haukkuni taas kuntoon, niin olen tyytyväinen.

Nyt ei sitten päästy tänään aloittamaan tokoa eikä myöskään huomenna mennä agilityyn. Lääkäri kehotti jättämään väliin ja antaa Alman olla rauhassa toipilaana. No ens viikolla sitten, toivottavasti:) Eää en maalaa mitään piruja seinälle:)

6 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Voi Almaa! :( :( Toivottavasti pian selviää mikä Almaa vaivaa.

Rapsutuksia pikku potilaalle.

Heli kirjoitti...

Voi voi :( Unna ja Heli pitävät peukkuja Alman puolesta ja toivovat pikaista paranemista.

Unknown kirjoitti...

Mandi lähettää PALJON paranemis terkkuja ja pitää kaikki tassut pysytyssä Almalle. Toivottavasti selviää mikä vaivaa. Tsemppiä myös äitille!

Unknown kirjoitti...

Pikaista paranemista Almalle !
Sappihappotesti otetaan verikokeesta, ensi niin ettei ole saanut syödä ja sitten syötetään tiettyä klinikan ruokaa ja muutaman tunnin päästä otetaan uudelleen verikoe.
Tsemppiä ja voimia !

Noora & Nala kirjoitti...

Pikaista paranemista Almalle myös täältä meiltä!

Tanja kirjoitti...

Toivottavasti pian selviäis mikä pikku neitiä vaivaa...Paljon voimia teille ja Almalle paljon haleja,suukkoja ja rapsuja... <3